У ПАРЄ проведуть дебати щодо участі російських та білоруських спортсменів на Олімпіаді-2024

У ПАРЄ проведуть дебати щодо участі російських та білоруських спортсменів на Олімпіаді-2024

Укрінформ
У Комітеті з питань культури ПАРЄ проведуть слухання стосовно участі атлетів росії та білорусі на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Про це у Фейсбуці повідомила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, очільниця Комітету з питань культури, науки, освіти та медіа ПАРЄ Євгенія Кравчук. 

“Вже прибула до Страсбурга, де увесь наступний тиждень працюватиму на весняній сесії ПАРЄ у складі потужної української делегації. У Комітеті з питань культури ПАРЄ проведемо слухання стосовно (не) участі атлетів рф та білорусі на Олімпіаді в Парижі”, - зазначила Кравчук.

Вона повідомила, що також серед найважливіших для України пунктів порядку денного будуть дебати за терміновою процедурою та резолюція щодо примусового переміщення та депортації українських дітей до рф і тимчасово окупованих територій. З онлайн-зверненням до делегатів ПАРЄ із 46 країн виступить перша леді України Олена Зеленська.

Читайте також: Українські спортсмени звернулися до Томаса Баха з вимогою не допустити росіян і білорусів до Олімпіади

Також плануються дебати із підготовки до 4-го саміту Ради Європи у Рейк’явіку, що відбудеться у травні цього року, та слухання щодо ролі росії у зростанні напруги в Республіці Молдова. 

“Практичне для нас значення матиме прийняття резолюції щодо імплементації рішень ЄСПЛ”, - підкреслила депутат. 

Окрім цього, вона повідомила, що цієї сесії матимуть нагоду виступити пан Гвюдні Йоуганнессон та пані Тордіс Гильфадоттір – президент та міністр закордонних справ Ісландії, держави-хоста травневого саміту; а також президент ЄСПЛ пані Сіофра О‘Лірі. 

“З нетерпінням чекаємо на презентацію щорічного звіту від комісара Ради Європи з прав людини пані Дуні Міятович, яка, до речі, нещодавно підготувала всеохопний документ щодо порушень прав кримських татар”, - зауважила Кравчук.

Читайте також: Бідний: Є багато країн, які розглядають варіанти жорсткої реакції на допуск росіян і білорусів

Також депутат зазначила, що пленарні засідання РЄ тимчасово відбуватимуться у головному залі Європейського парламенту, що пов‘язано з реконструкцією Палацу Європи. 

Вона висловила переконання, що українські делегати засідатимуть у стінах Європарламенту і як представники повноправної держави-члена ЄС. 

Як повідомлялося, весняна пленарна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) проходитиме у Страсбурзі 24-28 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-