Українські тенісисти-юніори вдало виступають на турнірах у Європі

Українські тенісисти-юніори вдало виступають на турнірах у Європі

Укрінформ
Представники українського тенісу стали переможцями та призерами юніорських змагань ITF та Tennis Europe, які проходять на континенті.

Анастасія Фірман та Яна Микитин виграли парний титул на турнірі ITF Juniors четвертої категорії у Лімлеті (Бельгія), передає Укрінформ. 

У вирішальному матчі українська пара завдала поразки бельгійкам Елін Бекс/Метте Стігманс - 6:1, 6:1. За увесь турнір Фірман та Микитин не програли жодного сету.

17-річний Семен Агінський дійшов до фіналу на турнірі ITF Juniors третьої категорії у Тімішоарі (Румунія). У матчі за титул український тенісист зазнав поразки від серба Зорана Лудовські - 4:6, 2:6. Агінський виборював свій дебютний титул, зігравши другий фінальний поєдинок.

Максим Куліш та Костянтин Мантач стали призерами змагань ITF Juniors четвертої категорії в австрійському Блуденці. У фінальному поєдинку українці у напруженій боротьбі поступилися швейцарській парі Генрі Бернет/Маттео Лавіццарі - 6:7 (8:10), 4:6.

На турнірі Tennis Europe U16 третьої категорії у Словенській Люпчі (Словаччина) одиночний титул виграв 15-річний Максим Калабішка. У фіналі українець, посіяний під четвертим номером, обіграв словака Самуеля Мелагу - 6:3, 6:2. Це перший поодинокий титул для Калабішки у цій віковій категорії.

На змаганнях Tennis Europe U16 третьої категорії у Б'єллі (Італія) дійшла до фіналу в одиночному розряді 13-річна Марія Лазаренко. У вирішальному поєдинку українка програла господині корту Франчесці Саролі - 4:6, 1:6.

Читайте також: Перша «ракетка» України Крутих стартував з вольової перемоги на «челенджері» в Яссах

У французькому Марн-ла-Кокетт стала призером парного турніру Tennis Europe U14 першої категорії 13-річна Софія Криворучко. У фіналі українка разом із Леа Бєланською зі Словаччини поступилися естонсько-польському тандему Катрін Рейнвальд/Інка Вавржкевич - 6:7(2:7), 4:6.

Фото: btu.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-