Шахи: міжнародний турнір на Вінничині збере рекордну кількість юних учасників

Шахи: міжнародний турнір на Вінничині збере рекордну кількість юних учасників

Укрінформ
На Вінниччині у липні відбудеться рекордний за кількістю учасників міжнародний дитячий шаховий турнір із призовим фондом у понад 500 тисяч гривень.

Участь у міжнародному дитячому шаховому турнірі на Вінничині візьмуть понад півтисячі учасників. Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прес-аташе Вінницької обласної федерації шахів Михайло Шафір.

«Міжнародний шаховий турнір серед дітей віком до 14 років проходитиме у Вінниці з 3 по 7 липня. Він має шанси стати наймасовішим дитячим шаховим змаганням, має зібрати понад півтисячі учасників і за цим показником увійти до Книги рекордів України. Вже зараз маємо заявки на участь від понад 300 спортсменів», - повідомив Шафір.

За його словами, значна масовість і широка географія (близько 10 країн світу) будуть досягнуті завдяки рекордному для юнацьких змагань в Україні призовому фонду – понад півмільйона гривень. Його гарантує президент Вінницької обласної шахової федерації, елітний міжнародний гросмейстер із Німеччини Аркадій Найдіч.

Турнір - з 5-ти окремих змагань: серед дітей до 14-ти років (2005 р.н. і молодші), до 12-ти років (2007 р.н. і молодші), до 10-ти років (2009 р.н. і молодші), до 8-ми років (2011 р.н. і молодші), а також до 6-ти років (2013 р.н. і молодші).

Читайте також: Чемпіонат Європи з шахів: досвідчені українки націлилися на призи

Наразі триває реєстрація учасників міжнародного турніру. До змагань у ньому допускаються шахісти віком до 14 років, незалежно від статі, громадянства і шахової кваліфікації.

Організатори обіцяють видовищні змагання, адже спортсмени гратимуть на роликовій арені одного з вінницький ТРЦ. А їхні тренери, батьки і вболівальники зручно розташуються на трибунах.

Фото: myvin.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-