«Українська правда» заявила про погрози журналісту-розслідувачу Михайлу Ткачу

«Українська правда» заявила про погрози журналісту-розслідувачу Михайлу Ткачу

Укрінформ
Редакція "Української правди" заявила про погрози на адресу керівника відділу розслідувань, журналіста Михайла Ткача, а також інших журналістів.

Про це йдеться у заяві на сайті видання, передає Укрінформ.

Як зазначається, на одному з месенджерів 10 травня Ткач отримав повідомлення від адресата, який представився Олександром Cлобоженком (героєм розслідування "Непридатні"), і запропонував "укласти мирову" за грошову винагороду. Текст повідомлення закінчується словами "Не советую тянуть с ответом. Воевать я тоже умею".

За даними УП, 11 травня протягом дня була низка безуспішних спроб входу в акаунт Монобанка журналіста Ткача з боку сторонніх осіб. Журналіст також почав отримувати десятки дзвінків з невідомих номерів та смс з кодами авторизації з банківських та кредитних установ.

Крім того, згідно з заявою, 13 травня на електронні пошти щонайменше 10 співробітників онлайн-видання надійшли листи з погрозами: "Я уже писал об этом Ткачу, но видимо до него не дошло, сделаю попытку донести мысль в последний раз. Иногда умение вовремя закрыть рот спасает жизни. Мое предложение закрыть вопрос миром в силе, я жду ответ. С."

У заяві редакції йдеться, що повідомлення однакового змісту надіслали не лише на редакційні, а й на особисті електронні адреси журналістів УП. У тому числі й на такі, що давно не використовуються.

В «Українській правді» зазначили, що розцінюють ці дії як спробу впливу та залякування як Михайла Ткача, так і інших співробітників редакції.

Читайте також: В Україні за квітень зафіксували 19 порушень свободи слова - ІМІ

У зв’язку з цим редакція звертається до правоохоронних органів із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності і просить встановити особу відправника цих листів.

Як повідомлялось, у листопаді 2023 року на журналіста "Української правди" Михайла Ткача було здійснено напад біля ресторану у селищі Козин Київської області.

Фото: Фейсбук Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-