Із кримським політв'язнем Богданом Зізою три місяці немає зв'язку - родина

Із кримським політв'язнем Богданом Зізою три місяці немає зв'язку - родина

Укрінформ
Родина засудженого до 15 років позбавлення волі кримського художника Богдана Зізи, якого наприкінці січня етапували до Росії, вже три місяці не має з ним зв'язку.

Про це повідомляє Суспільне Крим із посиланням на сестру політв'язня Олександру Баркову, передає Укрінформ.

"Він (Богдан Зіза - ред.) у в'язниці, і зараз немає зв'язку", - сказала Баркова.

За словами жінки, з братом вона спілкувалася востаннє три місяці тому. Останні листи від сестри до Зізи не надходили з невідомих причин.

"Адвоката допускають, але він зараз далеко, тому у самого адвоката нема можливості їздити. Він (Богдан Зіза - ред.) отримує листи, але від мене - ні", - зазначила сестра активіста.

Читайте також: Українського політв'язня Марченка хочуть етапувати з колонії у Бурятії до в’язниці

Як повідомлялося, у травні 2022 року кримчанин Богдан Зіза облив будівлю адміністрації Євпаторії жовтою та синьою фарбою та кинув у неї "коктейль Молотова". Після затримання він оголосив голодування, вимагаючи позбавити його нав'язаного російського громадянства та звільнити із російських тюрем усіх політв'язнів. Завершив голодування Зіза 27 червня 2022 року. Після цього унього погіршився стан здоровʼя.

9 червня 2023 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону призначив Богдану Зізі 15 років позбавлення волі. Вирок був винесений за чотирма статтями Кримінального кодексу РФ: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму й вандалізм із політичних причин. На рішення суду подана апеляція.

Фото: Instagram/ Bogdan Ziza

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-