Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку за прикладом Польщі

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку за прикладом Польщі

Укрінформ
Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас допустив можливість допомоги Україні у поверненні чоловіків призовного віку, які виїхали з країни.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

Міністр визнав, що слід подумати про те, як допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. При цьому він зауважив, що Литва поки не розглядає конкретних заходів і стежить за тим, які рішення ухвалить Польща.

"Ніхто, звичайно, не буде їх (українських чоловіків - ред.) збирати і відвозити в Україну". «Але [можна обмежити цих осіб] у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах – це варіанти, як я чую і від польської сторони. Тож почекаймо та подивімося, який варіант вони запропонують, можливо, він підійде і для Литви», - сказав Кащюнас журналістам у Сеймі.

Читайте також: Польща готова допомагати Україні в поверненні військовозобов'язаних чоловіків - міністр

За його словами, точну кількість українців призовного віку в Литві поки що визначити складно.

Як повідомлялося, напередодні міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова сприяти Україні у поверненні додому чоловіків призовного віку.

За оцінками Євростату, станом на початку 2024 року в країнах ЄС проживало 4,3 млн українців, з яких близько 860 тисяч – це дорослі чоловіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-