Кабмін виділив понад 97,5 мільйона на закупівлю обладнання з розмінування

Кабмін виділив понад 97,5 мільйона на закупівлю обладнання з розмінування

Укрінформ
Кабмін виділив ДСНС 49 млн 500 тис. грн для закупівлі трьох броньованих піротехнічних машин легкого типу та придбання двох сідельних тягачів. Крім того, Міноборони отримало понад 48 млн грн для закупівлі засобів, що забезпечують проведення робіт з гуманітарного розмінування. 

Про це постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Здійснено передачу коштів з рахунку для фінансування заходів гуманітарного розмінування, відкритого Міністерству економіки в Національному банку: в сумі 49 млн 500 тис. грн (видатки розвитку) Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) на бюджетну програму «Забезпечення діяльності органів та підрозділів цивільного захисту, підготовку кадрів Державною службою України з надзвичайних ситуацій» за спеціальним фондом державного бюджету для закупівлі трьох броньованих піротехнічних машин легкого типу для перевезення вибухонебезпечних предметів та двох сідельних тягачів для транспортування машин механізованого розмінування; у сумі 48 млн 805 тис. 445 гривень (видатки розвитку) - Міністерству оборони (для Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту) на бюджетну програму «Забезпечення діяльності Державної спеціальної служби транспорту» за спеціальним фондом державного бюджету для закупівлі 400 штук захисних забрал сапера гуманітарного розмінування, 400 штук захисних фартухів сапера гуманітарного розмінування та часткового фінансування закупівлі однієї машини дистанційного механізованого розмінування важкого типу», - повідомив Мельничук.

Читайте також: «Безпечне поле»: Мінекономіки та KSE запускають спільний проєкт із розмінування

Як повідомляв Укрінформ, за минулий тиждень групи розмінування підрозділів Міністерства оборони України очистили від вибухонебезпечних залишків війни ще понад 5,2 гектара місцевості та майже стільки ж сільськогосподарських угідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-