ВРП звільнила обвинувачуваного у держзраді суддю Купіна

ВРП звільнила обвинувачуваного у держзраді суддю Купіна

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила суддю Балаклійського районного суду Харківської області Володимира Купіна, який перейшов на бік ворога.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ВРП.

«16 квітня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Балаклійського районного суду Харківської області Володимира Купіна на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення ухвалене на підставі подання Другої Дисциплінарної палати ВРП про звільнення судді з посади у зв’язку із вчиненням істотного дисциплінарного проступку, грубого чи систематичного нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді.

Як повідомлялося, у березні цього року Харківська обласна прокуратура подала дисциплінарну скаргу щодо голови Балаклійського районного суду Харківської області. Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення ухвалила Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 13 березня 2024 року.

Читайте також: За держзраду судитимуть іще 14 кримських «суддів»

За версією слідства, голова райсуду у квітні 2022 року виїхав з Балаклії до окупованого м. Куп’янськ, де і почав будувати собі «кар‘єру» при російських загарбниках. Він добровільно обійняв посаду «и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения» у так званій «ВГА Харьковской области». На новій посаді зрадник надавав людям юридичні консультації щодо законодавства РФ, а також схиляв їх перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою.

За даними прокуратури, суддя-зрадник втік на територію РФ, його оголошено у розшук. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо судді за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Справу розглядає Червонозаводський районний суд м. Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-