Комітету Ради Україна-НАТО: Верещук розповіла про складну гуманітарну ситуацію в Україні

Комітету Ради Україна-НАТО: Верещук розповіла про складну гуманітарну ситуацію в Україні

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час засідання Політичного комітету Ради Україна-НАТО поінформувала, що гуманітарна ситуація в країні залишається складною.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в інформації, яка оприлюднена сьогодні на сайті Місії України при НАТО за підсумками цієї зустрічі. 

«Віцепрем'єр-міністерка поінформувала союзників про поточну гуманітарну ситуацію в країні, яка залишається надзвичайно складною, та про найбільші виклики у цій сфері… Окрему увагу вона приділила напруженій ситуації на тимчасово окупованих територіях України та на прифронтових територіях», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Верещук звернула особливу увагу союзників по НАТО на проблему незаконної депортації до Росії цивільного населення, насамперед дітей, з тимчасово окупованих територій України, та надала інформацію щодо ситуації з обміну полоненими. 

Представниця уряду України подякувала союзникам по Альянсу за надання Україні гуманітарної, фінансової і військової допомоги, наголосила на необхідності прискорення у реалізації спільних проєктів та у прийнятті відповідних рішень в гуманітарній сфері, а також на важливості координації міжнародної гуманітарної допомоги, що надходить до України. 

Союзники по НАТО підтвердили готовність продовжувати підтримку України у подоланні гуманітарної кризи, пов’язаної із російською агресією. Вони також наголосили на необхідності притягнення Росії та її політичного керівництва до відповідальності за злочини, вчинені в Україні.

Читайте також: Зеленська у Копенгагені обговорила з прем’єркою Данії гуманітарні проєкти

У рамках візиту до штаб-квартири Альянсу представниця українського уряду зустрілася із заступником генерального секретаря НАТО з питань політики та політики безпеки Борисом Руге.

Як вже повідомлялося, від початку російського повномасштабного вторгнення в Україну НАТО і країни-союзниці надають Україні суттєву фінансову, економічну, гуманітарну та військову допомогу, включаючи поставки зброї, військового обладнання і боєприпасів, необхідних для досягнення переваги на полі бою з російським агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-