Зеленська у Копенгагені обговорила з прем’єркою Данії гуманітарні проєкти

Зеленська у Копенгагені обговорила з прем’єркою Данії гуманітарні проєкти

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у Копенгагені зустрілась з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен — говорили про дансько-українські гуманітарні проєкти.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

За її словами, “лише цього року Україну відвідали вже п’ять членів данського уряду. А прем’єр-міністерка Данії Фредеріксен побувала в різних містах України вже кілька разів”.

“Така особлива солідарність Королівства з Україною проявляється в усьому, від лідерства Данії в авіаційній коаліції до нещодавнього укладення угоди про співробітництво у сфері безпеки, від заснування торік Фонду підтримки України до минулотижневого оперативного виділення допомоги на відновлення енергетики України після нещодавніх російських бомбардувань”, - зазначила перша леді.

Вона нагадала, що “Данія вже рік офіційно опікується відбудовою Миколаєва та Миколаївщини, відновлюючи будинки, водопостачання, техніку, розміновуючи поля. Країна послідовно підтримує Формулу миру Президента Зеленського”.

“Дякую Данії! І особисто дякую сьогодні Метте Фредеріксен, яка послідовно відстоює та патронує військову й інфраструктурну допомогу Україні”, - наголосила Зеленська. 

Перша леді підкреслила, що особлива її подяка – за дансько-українські гуманітарні проєкти, про які вони говорили сьогодні з Фредеріксен.

Зеленська додала, що “Данія – знову-таки в перших лавах – приєдналася до міжнародного медичного партнерства, започаткованого на полях третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen (активним його учасником став перший джентльмен країни Бо Фредеріксен)”.

Читайте також: Данія виділяє $43 мільйони для своїх компаній, які реалізують бізнес-проєкти в Україні

За її словами, “завдяки цьому “побратимів” серед закордонних клінік знайшли десятки українських шпиталів. Серед інших стали партнерами Київська обласна дитяча лікарня в Боярці та данська національна лікарня імені Мері Елізабет. В лютому разом із міністеркою охорони здоров’я Данії Софі Леде відвідали лікарню в Боярці. А нещодавно вже наші лікарі побували в Копенгагені з навчальним візитом”.

“Сподіваюся, так само плідно обміняємося досвідом і в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, особливо щодо програм для дітей і підлітків, яких так важливо підтримати під час війни”, - зауважила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, у данській столиці проходить друге засідання Українського інвестиційного форуму за участі міністрів Данії та України й дружини Президента Олени Зеленської, присвячене питанням повоєнної відбудови. На ньому перша леді подякувала Данії за допомогу.

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-