У російському полоні вже понад пів року перебуває журналістка з Мелітополя - НСЖУ

У російському полоні вже понад пів року перебуває журналістка з Мелітополя - НСЖУ

Укрінформ
У російському полоні вже більш як пів року перебуває Анастасія Глуховська, яка до початку повномасштабного вторгнення працювала журналісткою видання “РІА Мелітополь”.

Про це повідомляє телеграм-канал Національної спілки журналістів України “SPILKA News, передає Укрінформ.

“У російському полоні перебуває Анастасія Глуховська, яка до початку повномасштабного вторгнення працювала журналісткою видання “РІА Мелітополь”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Анастасію Глуховську та адміністратора телеграм-каналу “РІА Мелітополь” Георгія Левченка заарештували 20 серпня 2023 року.

НСЖУ володіла інформацією про арешт мелітопольської журналістки, але на прохання родичів утримувалася від оприлюднення її прізвища. Коли родичі дали згоду на поширення цієї інформації, то журналістка Світлана Залізецька повідомила про арешт під час відкриття в Україні кампанії Ради Європи “Журналісти мають значення”.

Загарбники показали відео, на якому російські військові зі зброєю гатять у двері квартири Анастасії, потім проводять обшук, надягають на неї кайданки, виводять дівчину з під’їзду і ведуть до автівки.

Читайте також: Журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу відправили етапом із Сімферополя до Росії - НСЖУ

У НСЖУ поінформували, що досі невідомо, де тримають Глуховську. ФСБ у своїх листах офіційно відповідає, що таку особу ніхто не затримував.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Росії підтвердило утримання під вартою українського журналіста Дмитра Хилюка, викраденого російськими військовими із села Козаровичі Київської області навесні 2022 року.

Фото: SPILKA News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-