Журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу відправили етапом із Сімферополя до Росії - НСЖУ

Журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу відправили етапом із Сімферополя до Росії - НСЖУ

Укрінформ
Етапом із Сімферополя до Росії відправили журналіста та громадського діяча з Нової Каховки (ТОТ Херсонської області) Сергія Цигіпу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ) у Фейсбуці з посиланням на дружину журналіста Олену Цигіпу.

«Невідомо, куди його відправили. Я навіть не від адвоката про це дізналась. Написала сьогодні адвокатові - він підтвердив, але сказав, що не знає, куди саме Сергія відправили. Не розумію, як так можна - відправити людину на етап і не повідомити адвокатові й родині - у яке місто, у яку колонію. Але у Росії - державі, яка порушує всі закони і правила, всі домовленості - виявляється таке можливо», - сказала Олена.

Зазначається, що після окупації Херсонщини Сергій Цигіпа на своїй сторінці у Фейсбуці викладав інформацію про події в області. Після викрадення журналіста у березні 2022-го родина довго не знала, де він, і лише у жовтні довідалася, що він - у СІЗО Сімферополя. Торік 6 жовтня сімферопольський окупаційний «суд» за сфабрикованим звинуваченням засудив журналіста до 13 років в'язниці за «шпигунство».

Як повідомляв Укрінформ, дружина журналіста, письменника та активіста Сергія Цигіпи, якого окупанти утримують у полоні, просить українців писати йому листи до в’язниці.

Читайте також: Загарбники продовжують викрадати людей на окупованій Херсонщині - журналіст

«Верховний суд Криму» засудив його до 13 років колонії суворого режиму.

Фото: Національна спілка журналістів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-