Ворожі ЗМІ запустили фейк щодо «продажу» Одещини та Миколаївщини Франції і Британії - ЦПД

Ворожі ЗМІ запустили фейк щодо «продажу» Одещини та Миколаївщини Франції і Британії - ЦПД

Укрінформ
Ворожі ЗМІ запустили черговий фейк щодо начебто «продажу» Одеської та Миколаївської областей Франції та Великій Британії

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

Центр повідомляє, що за основу «новини» рашисти взяли фото зі сторінки народного депутата України від 22 грудня 2022 року.

«Насправді це фейк, який є частиною плану з дискредитації української влади. Проаналізувавши цю «новину», Центр встановив, що рашисти поширювали ідентичну інформацію раніше - у грудні 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Мета цієї інформаційної кампанії - створити ілюзію несамостійності України та посіяти невпевненість українців у майбутньому країни, зауважують у ЦПД.

Читайте також: Потрібні єдині правила для соцмереж, щоб обмежити російські ТГ-канали - ЦПД

«Зміст подібних «новин» необхідно сприймати критично, звертати увагу на джерело поширення та перевіряти інформацію. Не дайте ворогу ввести себе в оману», - наголошують у Центрі.

Як повідомляв ЦПД, ворожі Телеграм-канали активно поширюють інформацію, буцімто в Україні збираються внести зміни до законодавства щодо мобілізації жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-