Суд у Варшаві арештував п'ятьох українців у справі про загибель чотирьох осіб

Суд у Варшаві арештував п'ятьох українців у справі про загибель чотирьох осіб

Укрінформ
Суд варшавської дільниці Мокотув у середу дав дозвіл на тимчасовий арешт на три місяці шести осіб у справі виявлення чотирьох тіл з ознаками насильницької смерті у нежитловому будинку у центрі Варшави.

Як повідомив речник Окружної прокуратури у Варшаві Шимон Банна, серед арештованих є 34-річний громадянин України, якому інкримінують потрійне вбивство, передає Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

“34-річний громадянин України Андрій С. обвинувачується у трьох вбивствах, а решта осіб – у неповідомленні про вбивства”,- зазначив речник прокуратури.

За його словами, по справі проходила ще сьома особа, але її звільнили від обвинувачень, оскільки саме вона поінформувала про злочини.

Як інформує Gazeta Wyborcza, справа смерті четвертого із загиблих залишається нез’ясованою. Серед арештованих, крім 34-річного Андрія С., є також українці та українки віком 54, 43, 33 (двоє) роки та 42-річний поляк. Про вбивства чотирьох осіб поліцію повідомила 46-річна громадянка України. За даними поліції, перші два вбивства могли статися ще у січні цього року. Андрій С. частково визнав свою провину. Повністю свою провину у непоінформуванні про злочини поліцію визнала лише одна особа.

Читайте також: У Польщі затримали п’ятьох українців - допомагали перевозити нелегалів через кордон

Як повідомляло агентство, у нежитловому будинку у центрі Варшави в неділю з ознаками насильницької смерті виявлено тіла двох загиблих чоловіків, а ще двох – у понеділок у стані сильного розкладання. Деяких загиблих виявлено закопаними на подвір’ї будинку, а інших – на різних поверхах будівлі. За даними поліції, українець мав убивати принаймні трьох із цих людей упродовж тривалого часу, а їхні тіла ховати у нежитловому будинку, де свій притулок мали бездомні особи.

Станом на сьогодні невідомі мотиви цих злочинів, але поліція припускає, що йдеться про зведення рахунків у середовищі бездомних українців і поляків.

Фото: Robert Kowalewski / Agencja Wyborcza.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-