Глава СБУ відсторонив Вітюка після розслідування журналістів і відправив на передову

Глава СБУ відсторонив Вітюка після розслідування журналістів і відправив на передову

Укрінформ
Керівник Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених у ЗМІ журналістами "Слідство-інфо".

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у відповідь на запит Інтерфаксу.

«На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами Слідства-інфо, голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами «Слідства-інфо», — йдеться у повідомленні СБУ.

Там також уточнили, що за рішенням Малюка Вітюк на час проведення перевірок буде проходити службу в бойовому підрозділі ДКІБ (Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ - ред), який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО «А».

«Наразі його (Вітюка - ред.) відряджено до цього підрозділу, сьогодні він виїхав до району виконання бойових завдань», — повідомили у пресслужбі.

Читайте також: Інцидент з повісткою журналісту «Слідства.інфо»: Офіс генпрокурора порушив справу

«Служба безпеки висловлює повагу ЗМІ і журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії», — додали в українському відомстві.

Як повідомлялось, у своєму новому матеріалі журналісти «Слідства-інфо» розповіли про спробу СБУ мобілізувати її журналіста Євгена Шульгата в помсту за його професійну діяльність.

Зокрема, йдеться про розслідування щодо майна родини глави департаменту кібербезпеки спецслужби Іллі Вітюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-