Інцидент з повісткою журналісту «Слідства.інфо»: Офіс генпрокурора порушив справу

Інцидент з повісткою журналісту «Слідства.інфо»: Офіс генпрокурора порушив справу

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження через інцидент із журналістом «Слідства.інфо» за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями з боку працівників СБУ і ТЦК.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«У зв’язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту «Слідство.інфо», Офіс Генерального прокурора вніс відомості до ЄРДР за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Сирський призначив службову перевірку через спробу вручити повістку журналісту «Слідство.Інфо»

Як повідомлялося, 6 квітня «Слідство.Інфо» опублікувала інформацію про те, що працівники Служби безпеки України могли давати вказівки представникам Солом’янського ТЦК щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату, який у той час готував матеріал про майно керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

У Службі безпеки заявили, що проводять перевірку.

У свою чергу головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив командувачу Сухопутних військ здійснити службову перевірку за матеріалами, опублікованими "Слідство.Інфо" щодо вручення повістки журналісту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-