Набув чинності закон про е-кабінет військовозобов'язаного

Набув чинності закон про е-кабінет військовозобов'язаного

Укрінформ
У четвер набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних у державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану".

Про це у Телеграмі поінформував український омбудсман Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

"Я, як Омбудсман України, вітаю таке рішення, адже його норми спрощують процедуру оформлення статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. Офіс Омбудсмана активно долучався до опрацювання положень цього Закону України", - написав він.

За словами Лубінця, цим документом передбачено можливість подати заяву (звернення) до відповідних держорганів у паперовій або електронній формі відповідно до Закону "Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг", зокрема засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг та/або Єдиного держреєстру ветеранів війни для набуття статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Цим законом також передбачено встановлення особливостей набуття статусу УБД під час дії воєнного стану на основі довідки про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, оформленої в електронному вигляді.

"Якщо в реєстрі ветеранів війни достатньо відомостей, статус учасника бойових дій надаватиметься автоматично", - поінформував Лубінець.

За його словами, протягом одного місяця Кабінет Міністрів має привести нормативно-правові акти у відповідність до цього закону.

Читайте також: Громадяни зі статусом «обмежено придатний» до 4 лютого мають повторно пройти ВЛК - Міноборони

Окремо омбудсман висловив переконання, що українська держава має забезпечувати належний рівень соцгарантій для учасників бойових дій та сімей українських захисників та захисниць.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Президент Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-