Розмінування України: під час робіт загинув 21 працівник ДСНС

Розмінування України: під час робіт загинув 21 працівник ДСНС

Укрінформ
Під час розмінувань загинув 21 працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій, ще 87 піротехніків рятувальної служби зазнали поранень.

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

"На жаль, під час проведення розмінувань загинув 21 працівник ДСНС. Ще 87 піротехніків отримали поранення, виконуючи завдання із розмінування території", - сказав він.

За словами міністра, ця сфера діяльності та так має високі ризики для життя, а під час роботи на деокупованих територіях вони зростають, бо росіяни ставлять міни-пастки, застосовують дистанційне мінування.

Читайте також: В Україні до середини літа представлять систему розмінування з використанням ШІ - Свириденко

"Задача ворога – отримати якомога більше жертв серед наших. А наша – зберегти життя професіоналам. Тому й використовуємо новітні технології", - пояснив Клименко.

Міністр внутрішніх справ поінформував, що йдеться і про машини механізованого розмінування, і про дрони для обстеження потенційно забруднених територій, і про використання космічних знімків.

"Це допомагає в розумінні загальної картини. Бо ми говоримо не лише про відкриті земельні ділянки. Ліси, річки – вони ж теж мінуються. І там треба працювати", - сказав він.

Читайте також: Міжнародні партнери передали ДСНС спецобладнання для 202 піротехнічних розрахунків

Як повідомлялося, у Миколаєві чоловік підірвався на боєприпасі у власному дворі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-