Міжнародні партнери передали ДСНС спецобладнання для 202 піротехнічних розрахунків

Міжнародні партнери передали ДСНС спецобладнання для 202 піротехнічних розрахунків

Фото
Укрінформ
Програма розвитку ООН спільно з представниками Європейського Союзу, урядів Японії, Швеції та Данії передали спеціальне обладнання для розмінування і захисту для 202 піротехнічних розрахунків Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, церемонія вручення сертифікатів на обладнання відбулась у Києві з нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та розмінування.

Пакет допомоги включає бронемашину, металодетектори, захисні жилети та шоломи, підривні машинки, компаси, лазерні далекоміри, портативні та автомобільні радіостанції, аптечки, системи навігації тощо.

Міжнародні партнери передали ДСНС спецобладнання для 202 піротехнічних розрахунків / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Перед початком церемонії присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих внаслідок нічної атаки «Шахедів» на Харків трьох рятувальників.

Заступник постійного представника ПР ООН в Україні Христофорос Політіс, звертаючись до присутніх іноземних дипломатів, зазначив, що у цей день дуже важливо нагадувати собі про важливість інвестування в очищення території України від вибухонебезпечних предметів.

"Україна зараз може допомогти всьому світові змінити парадигму протимінної діяльності, вона демонструє, як українці по-новому підходять до гуманітарного розмінування... Ми допомагаємо ДСНС запроваджувати нові технології, зокрема із застосуванням штучного інтелекту. Ми пишаємося, що разом з урядами Японії, Данії, Швеції та ЄС можемо надати критично необхідну підтримку для розширення цих спроможностей. Сьогодні ми надаємо обладнання для 202 піротехнічних розрахунків ДСНС, але ще багато що треба зробити", - сказав Політіс.

Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко висловила подяку урядам Японії, Данії, Швеції та ЄС за постійне посилення спроможностей підрозділів ДСНС, що допомагає їм більш якісно здійснювати розмінування.

"Частина потреб піротехнічних підрозділів уже покрита завдяки вашій допомозі. Я сподіваюсь, що ця робота буде продовжуватися", - зазначила урядовиця.

Читайте також: Британія передасть Україні партію обладнання для розмінування

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда своєю чергою запевнив, що Японія разом з усіма міжнародними партнерами стоятиме поруч з Україною до того дня, коли буде очищено від вибухонебезпечних предметів всю її землю.

Як повідомляв Укрінформ, Програма розвитку ООН і Благодійний фонд Legacy of War 29 березня презентували у Києві фотовиставку "Люди, команди і технології для мінної безпеки України" британського фотографа-документаліста Джайлза Дьюлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-