Пенсійний фонд попереджає про появу фейкових каналів із символікою ПФУ

Пенсійний фонд попереджає про появу фейкових каналів із символікою ПФУ

Укрінформ
Пенсійний фонд України зафіксував діяльність фейкових телеграм-каналів та чат-ботів, які від імені Фонду збирають персональні дані українців.

Про це повідомила пресслужба ПФУ, передає Укрінформ.

«Пенсійним фондом України в месенджері Telegram зафіксовано діяльність телеграм-каналів/чат-ботів, які, використовуючи символіку Пенсійного фонду України, дезінформують читачів, збирають їхні особисті та фінансові дані», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ПФУ повідомляє про появу чат-боту «Клуб пенсіонерів», який запрошує пенсіонерів долучитися до каналу для використання їхніх даних, у тому числі з метою шахрайських дій.

Наголошується, що це фейковий канал, і Пенсійний фонд України не має відношення до діяльності вказаного чат-бота, подібних йому ботів та каналів.

У ПФУ підкреслюють, що Фонд здійснює інформаційну діяльність у месенджері Telegram виключно в офіційному (верифікованому) каналі Пенсійний фонд України.

Читайте також: ДПСУ спростувала фейк щодо «пропуску через кордон за донат»

Наразі ПФУ звернувся до правоохоронних органів з проханням вжити відповідних заходів для припинення діяльності шахраїв.

Як повідомлялося, шахраї використовують логотип НЕК «Укренерго» для поширення неправдивої інформації про відключення світла. В Укренерго наголошують, що достовірна інформація щодо енергопостачання конкретного населеного пункту оприлюднюється на офіційних сайтах та сторінках в соцмережах місцевих обленерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-