ДПСУ спростувала фейк щодо «пропуску через кордон за донат»

ДПСУ спростувала фейк щодо «пропуску через кордон за донат»

Укрінформ
«Пропуск через кордон за донат» – це фейк, зловмисники від імені ДПСУ поширюють неправдиву інформацію.

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби, передає Укрінформ.

У соцмережі Х з’явився канал, який поширює неправдиву інформацію маскуючись під пресслужбу прикордонного відомства. Зловмисники використовують символіку, схожу на символіку Держприкордонслужби, та публікують вигадану, неправдиву та недостовірну інформацію. ДПСУ зазначає, що «неправдива інформація та фейкові акаунти можуть використовуватися як шахраями, так і пропагандою чи спецслужбами країни-агресора для наживи, компрометування органів державної влади України чи проведення інформаційно-психологічних операцій».

ДПСУ радить обов’язково перевіряти новини та повідомлення, які розповсюджуються від імені органів влади, з’ясовувати першоджерело інформації, не переходити за сумнівними посиланнями. Як правило, перевірити правдивість того чи іншого повідомлення можна зайшовши на офіційну сторінку державної інституції.

Читайте також: У РФ зняли відеоролик із професійними акторами, щоб підірвати мобілізацію в Україні - ISW

Держприкордонслужба закликає довіряти виключно офіційним джерелам інформації.

Офіційна сторінка Державної прикордонної служби України – https://dpsu.gov.ua/

Посилання на інші офіційні сторінки ДПСУ у Facebook, Instagram, Telegram, Tiktok, Twitter та Youtube : https://instabio.cc/DPSUkraine

Як повідомляв Укрінформ, у китайській соцмережі TikTok виявили фейкові акаунти, які поширювали дезінформацію про російсько-українську війну.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-