Папа Франциск вшанував пам'ять українського солдата, який загинув у Авдіївці

Папа Франциск вшанував пам'ять українського солдата, який загинув у Авдіївці

Укрінформ
Папа Римський Франциск у середу звернувся з новим закликом до миру в Україні та Газі, висловивши співчуття з приводу загибелі гуманітарних працівників у Газі та віддавши данину пам'яті українському солдату, який загинув у війні проти Росії в Авдіївці.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Звертаючись до "змученої" України, Папа Франциск сказав паломникам на площі Святого Петра у Ватикані, що він тримає в руках примірник Нового Заповіту і розарій, який належав убитому 23-річному українському солдату.

"Я хотів би, щоб ми всі в цю хвилину трохи помовчали, думаючи про цього юнака і багатьох інших, таких як він, які загинули в цьому безумстві війни. Війна завжди руйнує, думаймо про них і молімося", - сказав понтифік.

Франциск зауважив, що солдат на ім’я Олександр загинув у Авдіївці, яку росіяни захопили в лютому.

Минулого місяця Папа вже згадував про особисті речі цього військового на іншій аудієнції, після того, як їх передала йому черниця, яка неодноразово відвідувала Україну з благодійними місіями.

Читайте також: Папа Римський: Нищення енергооб’єктів України загрожує гуманітарною катастрофою

Папа Франциск знову закликав до негайного припинення вогню в Газі, звільнення всіх ізраїльських заручників, викрадених ХАМАС, повного доступу гуманітарної допомоги і застеріг від будь-якого "безвідповідального" розширення конфлікту.

Останніми тижнями 87-річний понтифік мав погане самопочуття, обмежуючи свої публічні виступи або скасовуючи деякі заходи під час Великоднього тижня, але в середу він взяв участь у відкритій аудієнції в повному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск у неділю, 31 березня, у традиційному Великодньому посланні Urbi et Orbi згадав про російсько-українську війну та висловив побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною.

Фото: Vatican News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-