Прикордонники запустили кампанію «Дій зараз», яка закликає викривати корупцію

Прикордонники запустили кампанію «Дій зараз», яка закликає викривати корупцію

Відео
Укрінформ
Держприкордонслужба запустила інформаційно-роз’яснювальну кампанію «Дій зараз», в якій закликає викривати корупцію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

У межах кампанії, прикордонники випустили анімаційний ролик, який пояснює роль викривача і суспільну важливість його місії. Відео пропонує громадянам чіткий алгоритм, як стати викривачем, як і куди повідомляти про корупцію та захистити себе, особливо, якщо ви є військовослужбовцем відомства і стали свідком корупції на службі.

У ролику викривачі постають у ролі супергероїв. Ідея такого порівняння у тому, що люди, які повідомляють про правопорушення – це теж борці за справедливість.

У ДПСУ наголошують, що кримінальне правопорушення вчиняють і ті, хто дає хабарі, і ті, хто їх бере.

«За допомогою цієї кампанії ми намагаємося донести, що викривачі корупції – це люди, які виконують почесну й гідну справу. Їхня роль у суспільстві дуже важлива й кожен українець, зокрема й сам прикордонник, зобов’язані протидіяти корупційним проявам і захищати країну, повідомляючи про можливі правопорушення. Наша мета – розповісти, як громадяни та співробітники ДПСУ можуть допомогти в боротьбі з корупцією і надати їм усі доступні інструменти», – зазначила начальниця управління запобігання та виявлення корупції Адміністрації Держприкордонслужби Ольга Хлівнюк.

Читайте також: У Міноборони напрацьовують антикорупційні запобіжники в закупівлях харчування для ЗСУ

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія «Дій зараз!» здійснюється Державною прикордонною службою України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine).

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань у співпраці затримали на Львівщині правоохоронницю, яка обіцяла за гроші переправити через кордон чоловіка призовного віку.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-