У Міноборони напрацьовують антикорупційні запобіжники в закупівлях харчування для ЗСУ

У Міноборони напрацьовують антикорупційні запобіжники в закупівлях харчування для ЗСУ

Укрінформ
У Міністерстві оборони напрацьовують ефективні антикорупційні запобіжники в закупівлях харчування для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Міноборони спільно з Державним оператором тилу (ДОТ) і начальниками продовольчих служб взяли участь в онлайн-зустрічі Національного агентства з питань запобігання корупції. Мета – напрацювати ефективні антикорупційні запобіжники під час здійснення закупівель харчування для ЗСУ, а також покращити взаємодію між учасниками цього процесу.

«Прозорість у закупівлях – це запорука фінансової ефективності використання бюджетних коштів та довіри суспільства до Міноборони. Саме тому ми будуємо нову архітектуру закупівель, яка відповідає практикам НАТО. Ми зобов'язані вчасно забезпечувати ЗСУ якісним харчуванням», – заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Під час зустрічі представники ДОТ наголосили на важливості розбудови системи тилового забезпечення на засадах доброчесності та кроках у цьому напрямку.

«Наша задача – не тільки забезпечити потреби військових, а і задовольнити запит суспільства на прозорість, доброчесність, усунення корупційних ризиків. Побудова ефективної системи постачання харчування потребує включеності начальників продовольчих служб військових частин, їхньої відповідальної та чіткої роботи», – підкреслив директор з управління ризиками та комплаєнс ДОТ Дмитро Бігунець.

Наразі українські експерти спільно з представниками НАТО напрацьовують рекомендації для удосконалення системи оборонних закупівель у межах Стратегічного огляду системи оборонних закупівель Комплексного пакета допомоги НАТО для України.

Читайте також: Торік виробництво для фронту потроїлося, цьогоріч очікується зростання ушестеро - експерт

«Водночас НАЗК розпочинає аналіз корупційних ризиків у цій сфері – до нього будуть залучені всі зацікавлені сторони та міжнародні експерти. Як результат, ми надамо рекомендації, які сприятимуть розбудові доброчесності в оборонних закупівлях та впровадженню вже розпочатої Міноборони реформи», – підкреслив заступник голови НАЗК Ярослав Любченко.

За результатами наради команда ДОТ опрацює пропозиції щодо побудови ефективної взаємодії для забезпечення безперервності постачання.

Як повідомляв Укрінформ, з початку діяльності Державного оператора тилу шість нових українських виробників стали постачальниками речового майна для ЗСУ.

Фото ілюстративне з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-