Законопроєкт про протидію домашньому насильству готовий до ухвалення - МВС

Законопроєкт про протидію домашньому насильству готовий до ухвалення - МВС

Укрінформ
Законопроєкт, який посилить відповідальність за вчинення насильства стосовно жінок і домашнє насильство, незабаром винесуть на розгляд до Верховної Ради для ухвалення в цілому.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ, передає Укрінформ.

Законотворці ініціювали зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (законопроєкт № 8329). Це пов'язано із ратифікацією Стамбульської конвенції.

Проєкт закону ухвалили за основу 22 листопада 2023 року. Незабаром його внесуть на розгляд народним депутатам для ухвалення в цілому.

У 2023 році Національна поліція України зареєструвала на 20% більше, ніж у 2022 році, фактів домашнього насильства, підкреслили в МВС.

Упродовж лише двох місяців 2024 року в Україні зареєстровано на 56% більше кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. Спостерігається і динаміка росту серед адміністративних правопорушень - на 21% більше, ніж у 2023 році.

Тому законопроєктом № 8329 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція)” пропонується посилити відповідальність за вчинення домашнього насильства чи насильства за ознакою статі.

Читайте також: Українці подали понад 300 тисяч заяв на отримання дозволів на зброю - МВС

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 червня 2022 року ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію).

Стамбульська конвенція - міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок та домашнього насильства, відкрита для підписання 11 травня 2011 у Стамбулі (Туреччина). Метою конвенції є запобігання насильству, захист постраждалих і запобігання безкарності злочинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-