Українці подали понад 300 тисяч заяв на отримання дозволів на зброю - МВС

Українці подали понад 300 тисяч заяв на отримання дозволів на зброю - МВС

Укрінформ
В Україні від початку роботи Єдиного реєстру зброї до МВС надійшло 307 тисяч заяв від громадян на отримання різних видів дозволів на зброю.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко в інтерв'ю "Українським новинам", передає Укрінформ.

«Загалом подано 307 тис. заяв на отримання різних видів дозвільних документів», - сказав він.

Тимченко також зазначив, що реалізація магазином кожної одиниці зброї фіксується в реєстрі.

«Сьогодні ви можете зайти в будь-який магазин, який торгує зброєю, і після купівлі зброї безпосередньо в магазині засобами реєстру можна подати вашу заяву до поліції про реєстрацію придбаної зброї. Прямо на місці. У магазинів є такий доступ», - розповів Тимченко.

За його словами, зараз у ЄРЗ внесено 371 тисячу одиниць зброї, яка належить 256 тисячам фізичних осіб.

«Проте кількість зброї, яка облікована в Національній поліції, перевищує 1 млн. У Єдиному реєстрі вся ця зброя поки що не відображається, тому що інформацію про неї потрібно актуалізувати", - пояснив заступник голови МВС.

Читайте також: Поліція торік вилучила в Україні понад 5000 одиниць вогнепальної зброї

Він зазначив, що реєстр зброї стане на 100% наповненим, коли кожен громадянин зареєструє або поновить право користування зброєю.

«Тобто реєстр повністю стане функціональним, коли йому виповниться 3 роки з моменту запровадження. Іншими словами - в червні 2026 року", - додав Тимченко.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Це інформаційна система МВС, яка автоматизує усі процеси з обігу зброї, боєприпасів та частин зброї, що мають ідентифікаційні номери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-