Угорщина допомагатиме Україні у встановленні осіб загиблих внаслідок воєнних злочинів РФ

Угорщина допомагатиме Україні у встановленні осіб загиблих внаслідок воєнних злочинів РФ

Фото
Укрінформ
Голова Національної поліції України Іван Вигівський та голова поліції Угорської Республіки Янош Балог обговорили майбутню співпрацю у проведенні ДНК-досліджень під час встановлення осіб загиблих внаслідок воєнних злочинів росіян.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна поліція, передає Укрінформ.

«З самого початку повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну угорські поліцейські надають допомогу та підтримку українським правоохоронцям. Основна лінія співпраці відбувається за вибухотехнічним напрямком», - ідеться у повідомленні.

Українські вибухотехніки взяли участь у 12 курсах і тренінгах за тематикою знешкодження вибухонебезпечних предметів, використання роботизованих безпілотних комплексів та протидії радіаційній, хімічній та біологічній загрозам.

В Будапешті для поліцейських України були проведені курси з підводного розмінування. Також надане необхідне обладнання та екіпірування для розмінування ворожих пасток.

За словами Вигівського, сьогодні поліцейські окрім своїх звичайних функцій в умовах воєнного стану отримали нові, непритаманні поліції завдання. Йдеться про участь у бойових діях, стабілізаційних заходах, евакуації, розслідуванні воєнних злочинів та ідентифікації невстановлених тіл громадян.

Джерело: Офіційний канал Національної поліції України

«Зараз важлива уся допомога та підтримка, яку можуть надати партнери в забезпеченні діяльності наших підрозділів. Важливим питанням є лікування та реабілітація наших поранених колег. Ми вдячні за допомогу, яку Угорщина вже надала, і я дякую особисто вам, пане Янош, за візит до наших поранених під час їхнього лікування у госпіталі в Угорщині», - зауважив голова Нацполіції.

Сторони обговорили питання подальшої співпраці та взаємодії у протидії нелегальному обігу зброї, наркотрафіку, організованій злочинності, а також в майбутній допомозі Угорщини у напрямку проведення ДНК-досліджень під час встановлення осіб загиблих в результаті воєнних злочинів росіян.

Читайте також: До судів передали 246 справ щодо воєнних злочинів РФ в Україні - експерт

«Хоч в загальному розумінні наша співпраця займає не великий відсоток, але ми робимо все від нас залежне. В гуманітарному плані по знешкодженню вибухонебезпечних предметів Угорщина готова надати велику допомогу Україні», - підкреслив Балог.

Як повідомляв Укрінформ, українські вибухотехніки та експерти МВС отримали обладнання з Німеччини.

Фото: Нацполіція / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-