Перша леді й генеральна секретарка Ради Європи відвідали Центр захисту прав дитини

Перша леді й генеральна секретарка Ради Європи відвідали Центр захисту прав дитини

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у Центрі захисту прав дитини провела зустріч із генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич і міністеркою закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейну Домінік Гаслер.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

Відео: телеграм-канал Олени Зеленської

"14-річна Катерина з мамою, бабусею та двоюрідними братами – 15-річним Максимом і 12-річним Микитою – жили в Херсонській області, коли сталося повномасштабне російське вторгнення. Село опинилося в окупації. І почалося життя у страху за себе та близьких. А для серця дівчинки це особливо погано, бо перенесла на ньому вже дві операції та залишилася без медичної допомоги. Виїхати в Україну вдалося в березні цього року", - зазначила Зеленська.

Сьогодні перша леді зустрілась з Катериною та її родиною в Центрі захисту прав дитини в Києві, відкритому майже рік тому з ініціативи Президента України. Саме сюди повертаються діти з російської депортації, примусового переміщення та тимчасово окупованих територій.

"Цими днями Україна переживає чергові російські обстріли, які застали в столиці генеральну секретарку Ради Європи Марію Пейчинович-Бурич і міністерку закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейну Домінік Гаслер. Але це не завадило іноземним гостям також прибути до Центру, зустрітися зі звільненими дітьми, зі мною та Дмитром Лубінцем, щоб поговорити про найголовніше – порятунок усіх українських дітей із російського полону", - зазначила Зеленська.

Як зауважила перша леді, Центр став символічними вхідними воротами у вільне життя – "без обмежень, утисків, залякувань і шантажу, місцем поновлення прав дітей в Україні, порушених ворожим свавіллям".

За її словами, з понад 19 тисяч викрадених вдалося визволити 388. Росія приховує дані про дітей та їхнє місцеперебування, змінює імена та бреше.

Перша леді і генеральна секретарка Ради Європи відвідали Центр захисту прав дитини / Фото: Олена Зеленська

"Ось чому так важливо діяти разом – усім світом, з усіма країнами та міжнародними організаціями. Дуже важливо, наприклад, що поповнюється Міжнародна коаліція за повернення українських дітей, створена торік: її підтримують уже 33 країни", - підкреслила Зеленська.

За її словами, важлива роль Ради Європи. У Комітеті міністрів цієї організації нині головує Ліхтенштейн. Вона залишається єдиною міжнародною організацією, яка не лише виключила Росію зі своїх лав, а й найдієвіше бореться за права людини та справедливість для всіх тих, хто зазнав втрат і болю.

Читайте також: Зеленський провів зустріч із генсеком Ради Європи та головуючою в Комітеті міністрів РЄ

"Подякувала нашим гостям за це, а також за те, що вони з нами – і в роботі, і тут, у Києві, сьогодні. Спілкуючись зі звільненими дітьми, усі ми, думаю, відчули одне – не можемо їх підвести. Як батьківщина, як дорослі і як цивілізований світ, де дитинство має бути захищене", - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну за посередництвом держави Катар вдалось повернути ще дев’ятьох дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-