Лубінець закликав розслідувати діяльність Російського Червоного Хреста

Лубінець закликав розслідувати діяльність Російського Червоного Хреста

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у листі до Міжнародної федерації Червоного Хреста закликав провести розслідування щодо діяльності Російського ЧХ.

Про це омбудсмен повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Нещодавно в мережі з’явилася інформація, що президент Російського Червоного Хреста (РЧХ) має відношення до пропутінської “патріотичної” організації, а працівники РЧХ розповідають про неможливість миру з “українськими нацистами", - заявив Лубінець.

Він також звернув увагу на те, що РЧХ бере учать у військових зборах та навчаннях для дітей, де поширюється ідеологія продовження війни проти України, використовуються символи агресії "Z".

"Ймовірно, йдеться і про те, що РФ має за мету, щоб на ТОТ України працювали нові організації РЧХ, які фінансуватимуться з Росії", - зазначив омбудсмен.

Він поінформував, що направив лист до Міжнародної федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця з вимогами засудити публічно такі дії і провести прозоре розслідування дій Російського Червоного Хреста.

Лубінець вимагає, щоб на час проведення розслідування було призупинене членство та участь РЧХ у співтоваристві. Якщо ж під час розслідування дані підтвердяться, необхідно вимагати виключення російської організації з федерації, наголосив омбудсмен.

Читайте також: До українських військовополонених у РФ не пускають представників Червоного Хреста - правозахисники

Він нагадав, що РЧХ є частиною Міжнародної федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і мусить відповідати місії та принципам руху, зокрема принципу нейтральності.

Як повідомлялося, у лютому проєкт Радіо Свобода поінформував, що РФ фінансує «Російський Червоний Хрест» окремо з федерального бюджету, а співробітники організації могли знущатися з українських військовополонених у колоніях, розміщених у тому числі на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-