У Раді зареєстрували законопроєкт про звільнення засуджених для військової служби

У Раді зареєстрували законопроєкт про звільнення засуджених для військової служби

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким передбачено звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду.

Про це стало відомо з сайту парламенту, передає Укрінформ.

Законодавча ініціатива про внесення змін до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та інших законодавчих актів України щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду зареєстровано під номером 11079.

Повний текст документа наразі відсутній на сайті.

Читайте також: Малюська розповів, кого із засуджених не будуть мобілізовувати

Однак, як раніше повідомляв міністр юстиції Денис Малюська, законом пропонуватиметься внести зміни до законодавства, надавши засудженим право на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у місцях позбавлення волі за умови, якщо вони служитимуть у лавах Збройних сил за контрактом.

Урядовець також наголошував, що військові попросили, щоб із законопроєкту виключили можливість мобілізовувати тих ув’язнених і засуджених, які порушували військову дисципліну та вчиняли злочини, пов’язані з виконанням свого військового обов’язку.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-