Глава УГКЦ відправив службу в церкві Святого Юра у Нью-Йорку

Глава УГКЦ відправив службу в церкві Святого Юра у Нью-Йорку

Фото
Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук відправив у суботу літургію в головному храмі УГКЦ Нью-Йорка – церкві Святого Юра.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, глава церкви відвідав найбільше місто Сполучених Штатів у рамках душпастирського візиту до США, а також для участі в засіданні Священного Синоду, що відбулося у Нью-Йорку.

Як повідомили в УГКЦ, Блаженніший Святослав також зустрівся в місті з главою Грецької православної архієпископії Америки Елпідофором.

Під час зустрічі архієпископ зазначив, що Вселенський патріархат «після несправедливого вторгнення Росії в Україну твердо стоїть поруч з українським народом, пропонуючи молитви, підтримку й відстоювання миру та справедливості».

Найбільшим злочином лідерів Російської православної церкви є підтримка й заохочення агресії РФ, заявив Владика Елпідофор, назвавши це «єрессю».

Як повідомлялося, глава УГКЦ здійснює першу від початку повномасштабної війни поїздку в США. Його супроводжують п’ять єпископів, які входять до складу постійного Синоду.

Читайте також: Глава УГКЦ зустрівся з конгресменами США

Делегація відвідала Вашингтон, де зустрілася з американськими урядовцями й конгресменами, а також Філадельфію (штат Пенсильванія) та Баунд-Брук (Нью-Джерсі).

Як передавав Укрінформ, під час візиту до США Глава УГКЦ відслужив літургію в Українському католицькому соборі у Вашингтоні.

Фото: Володимир Ільченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-