Глава УГКЦ зустрівся з конгресменами США

Глава УГКЦ зустрівся з конгресменами США

Фото
Укрінформ
Делегація єпископів Української Греко-Католицької Церкви, очолюваної главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, 5 березня зустрілася з лідером більшості в Палаті представників Конгресу США Стівеном Джозефом Скалізом та іншими конгресменами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє УГКЦ.

Під час зустрічі з конгресменом Скалізом Блаженніший Святослав висловив потреби українського народу і Церкви, наголосивши: «Нам потрібен знак надії!». Глава УГКЦ подякував конгресмену за його просімейну та прожиттєву (pro-life) позицію, водночас зазначивши, що сім’я в Україні є зраненою.

«Україна зранена, але незламна. Україна стомлена, виснажена, але стійка. І саме тому Україна переможе! Будь ласка, підтримайте нас! Підтримайте український народ!», — закликав Святослав.

Член делегації митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк наголосив на потенційних наслідках дозволу Президенту Росії Володимиру Путіну просуватися вперед і окупувати більше українських територій, попередивши про збільшення кількості біженців та потенційне знищення УГКЦ.

Під час зустрічі Блаженніший Святослав подарував Скалізу свою книгу «У підніжжі Хреста. Уроки з України», написану в розмові з американським журналістом Джоном Бурґером.

Одна частина делегації УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом також зустрілася в Капітолії з офісом Тома Еммера, який у республіканській партії відповідає за те, щоб конгресмени голосували у відповідності із партійними зобов’язаннями.

Глава УГКЦ зустрівся з конгресменами США / Фото: Українська Греко-Католицька Церква

Амелія Літинські, радниця Еммера з політичних питань, з якою зустрілися єпископи, відвідала Україну під час повномасштабної війни, зокрема побувала у Львові та Києві, Ірпені та Бучі.

Друга частина делегації в супроводі отця Марка Морозовича відвідала офіс Heritage Foundation, американського консервативного аналітичного центру, який просуває державну політику, засновану на індивідуальній свободі та традиційних цінностях.

Читайте також: Глава УГКЦ відслужив літургію в Українському католицькому соборі у Вашингтоні

У діалозі з представниками Фундації єпископи наголосили на необхідності продовження допомоги Україні для перемоги над російським агресором та забезпечення збереження демократичних ідеалів, які вони відстоюють, в Україні, Європі та, зрештою, у Сполучених Штатах Америки.

Як повідомляв Укрінформ, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод у березні здійснить робочий візит до країн Південної Європи з метою адвокації інтересів України.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-