Суд заочно дав 10 років тюрми військовому РФ, який катував мешканців Бучі

Суд заочно дав 10 років тюрми військовому РФ, який катував мешканців Бучі

Укрінформ
Суд заочно призначив 10 років позбавлення волі сержанту ЗС РФ, який бив, катував та погрожував вбивством мирним мешканцям Бучі.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Київської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення Бучанської окружної прокуратури суд визнав винним військовослужбовця 64 окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі", - зазначили у прокуратурі.

Прокурор у суді довів, що під час окупації Бучі, впродовж березня 2022 року, фігурант та інші військовослужбовці РФ вдерлися на територію домоволодінь місцевих мешканців і, переконавшись у проукраїнській позиції двох чоловіків, змушували їх на ставати коліна, погрожували зброєю та вбивством.

"У присутності одного з потерпілих (обвинувачений – ред.) обговорював варіант його вбивства, пропонуючи помістити його до підвалу та підірвати там гранату. Також цілеспрямовано стріляв у його напрямку. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, російський сержант бив беззбройного мирного мешканця кулаками по обличчю та прикладом автомата по шиї", - поінформували у пресслужбі.

Читайте також: Наказував використовувати людей як «живий щит» - російському командиру оголосили підозру

Зазначається, що на виконання його наказу інші росіяни позбавили волі місцевого мешканця, зав’язали очі та утримували певний час у підвальному приміщенні.

Судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia (заочно).

Як повідомляв Укрінформ, Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти командира розвідувального взводу ЗС РФ та його підлеглих, причетних до вбивств цивільних українців під час тимчасової окупації Бучанського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-