Наказував використовувати людей як «живий щит» - російському командиру оголосили підозру

Наказував використовувати людей як «живий щит» - російському командиру оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці заочно оголосили підозру командиру російської армії, який віддавав накази на утримання людей як «живого щита» у підвалі школи села Ягідне Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що капітан збройних сил Росії з позивним «Клен» під час тимчасового захоплення Ягідного віддав підлеглим військовослужбовцям злочинні накази щодо утримання у підвалі школи як «живого щита» 369 людей, 69 з яких – діти.

Загарбники використовували місцевих жителів для прикриття командного пункту від можливих наступальних дій з боку Збройних сил України.

Через нелюдські умови утримання й ненадання необхідної медичної допомоги у згаданому підвалі померли десятеро цивільних.

Фігурант особисто силоміць заганяв людей до підвалу школи та погрожував їм убивством.

Зловмиснику інкримінується порушення законів і звичаїв війни, вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Українські суди вже винесли 80 вироків щодо російських воєнних злочинців - генпрокурор

Як повідомлялося, за скоєння воєнних злочинів проти жителів Харківської області правоохоронці заочно оголосили підозру полковнику Федеральної служби безпеки Росії Максиму Живилу.

Встановлено, що підозрюваний особисто брав участь у катуванні жителя Чугуївського району. Також він повністю контролював перевезення вантажів через загарбницькі блокпости в напрямку Росії й письмово погоджував такі «рейси». За його «підписом» з України були вивезені понад 20 фур із награбованим майном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-