Нацрада винесла два приписи онлайн-медіа - за розпалювання ворожнечі і порушення в рекламі

Нацрада винесла два приписи онлайн-медіа - за розпалювання ворожнечі і порушення в рекламі

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла два приписи онлайн-медіа за недотримання закону "Про медіа".

Відповідне рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 7 березня, передає Укрінформ.

Один припис Нацрада винесла онлайн-медіа ГО «Громадянський рух "Всі разом!"» з Києва. Моніторинг Нацради зафіксував ознаки розпалювання ворожнечі за ознаками сексуальної орієнтації в матеріалі «ЛГБТ рух та педофілія. Історичний зв'язок». Моніторинг проводився у відповідь на скаргу, яку отримав регулятор.

Зазначалося, що у публікації на своєму вебсайті онлайн-медіа порушило вимоги пункту 3 частини першої статті 36 Закону України «Про медіа» (не допускається поширення висловлювань, що підбурюють до дискримінації чи утисків стосовно окремих осіб чи груп осіб за ознакою етнічного чи соціального походження, громадянства, раси, релігії та вірувань, віку, статі, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності, інвалідності або за іншими ознаками). Хоча це порушення належить до значних, відповідно до пункту 14 Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» закону Національна рада упродовж першого року дії законодавчого акта застосовує до онлайн-медіа припис.

Читайте також: Нацрада зареєструвала 35 друкованих видань та 8 суб’єктів у сфері медіа

Другий припис Нацрада винесла онлайн-медіа dumka.media («Думка», юридична особа ФОП Шапошник О. Л.) з Києва.

Зазначається, що це медіа порушило вимоги абзацу 2 частини другої статті 9 Закону України «Про рекламу» та пункту 5 частини другої статті 112 Закону «Про медіа», розмістивши безпосередньо у тексті статті та після неї 4 постери комерційної реклами, які не були відокремлені від іншої інформації і не маркувалися словом «реклама». Таке порушення кваліфікується як незначне і передбачає припис як захід реагування.

Регулятор зобов’язав онлайн-медіа усунути порушення протягом 5 робочих днів із дня оприлюднення цього рішення на офіційному вебсайті Національної ради та вжити заходів щодо недопущення таких порушень у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-