Справи Майдану: до 15 років заочно засудили ексзаступника командира кримського «Беркуту»

Справи Майдану: до 15 років заочно засудили ексзаступника командира кримського «Беркуту»

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі колишньому заступнику керівника спецпідрозділу «Беркут» в Автономній Республіці Крим за застосування насильства відносно учасників Революції Гідності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Колишнього заступника керівника спецпідрозділу «Беркут» в Автономній Республіці Крим визнано винним у державній зраді, перевищенні влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу та незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів. Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних і правоохоронних органах строком на 3 роки. Також засудженого позбавлено спеціального звання – підполковника міліції», - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що засуджений, перевищивши свої службові повноваження, 10-11 грудня 2013 року брав участь у придушенні акцій протесту, застосовуючи насильство.

Унаслідок таких дій 20 потерпілих зазнали мучення, їм заподіяні тілесні ушкодження.

Читайте також: ДБР оголосило підозру у держзраді екскомандиру севастопольського «Беркуту»

Надалі з березня 2014 року експравоохоронець, перебуваючи на території АР Крим, надавав допомогу представникам РФ у проведенні підривної діяльності проти України.

Судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia у зв'язку з переховуванням обвинуваченого на тимчасово окупованій території АР Крим.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали колишнього харківського «беркутівця», який переховувався після оголошення обвинувального вироку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-