Герцогиня Единбурзька закликала не відвертатися від жахів сексуального насильства в Україні

Герцогиня Единбурзька закликала не відвертатися від жахів сексуального насильства в Україні

Відео
Укрінформ
Герцогиня Единбурзька Софі звернулася в онлайн-режимі до учасників конференції, присвяченій жертвам сексуального насильства, пов’язаного з повномасштабною війною Росії проти України.

Як передає Укрінформ, герцогиня поширила відеозвернення у соцмережі Х.

"Усі, хто вижив, а також жінки і чоловіки допомагають завершити конфлікт та побудувати мир тут, в Україні. Я захоплююсь вами усіма", – сказала герцогиня, звертаючись до першої леді України Олени Зеленської під час конференції.

Вона зазначила, що люди, які зазнали сексуального насильства з початку повномасштабної війни РФ проти України, «нагадують усім нам, що ми не повинні відвертатись від жахів цього злочину».

Фото: Телеграм Олени Зеленської
Фото: Телеграм Олени Зеленської

"Ми ніколи не повинні забувати тих, хто вижив. Навпаки, ми маємо стояти пліч-о-пліч з усіма постраждалими, щоб забезпечити справедливість і цілісне відновлення, а також показати, що цей злочин не є прийнятною частиною конфлікту", – заявила Софі.

Читайте також: У березні перші 40 постраждалих від сексуального насильства під час війни отримають компенсації

Вона додала, що права та голоси постраждалих мають бути "у центрі всіх наших зусиль", аби внести випадки сексуального насильства, пов’язані з російською агресією в Україні, у підручники історії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок перша леді Олена Зеленська під час конференції "Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки" заявила, що в Україні від початку повномасштабної війни зареєстровано 274 справи за статтею "сексуальне насильство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-