В Україну навіть під час війни приїздять жити іноземці та отримують громадянство - Міграційна служба

В Україну навіть під час війни приїздять жити іноземці та отримують громадянство - Міграційна служба

Укрінформ
До початку введення воєнного стану навчання було дуже потужним напрямом міграції в Україну завдяки високому рівню вищої освіти та помірною ціною, тому і переважна більшість іноземців у нашому регіоні – саме студенти.

Про це в інтервʼю Укрінформу розповів начальник Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

За його даними, зараз на обліку ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області перебуває понад 50 тисяч іноземних громадян та осіб без громадянства, які документовані посвідкою на постійне проживання. Ще понад 23 тисячі іноземців проживають на території Києва та області тимчасово. Переважно це студенти та особи, які прибули в Україну для возз’єднання сім’ї чи працевлаштування.

Читайте також: Вячеслав Гузь, начальник Центрального міжрегіонального управління ДМС у Києві та Київській області

"Минулого року в Києві та області ми видали майже 3 тисячі посвідок на постійне проживання, що на 600 більше від позаторішнього показника. Крім того, оформили понад 6 тисяч посвідок на тимчасове проживання, більш як 1500 дозволів на імміграцію в Україну і понад 1000 іноземцям та особам без громадянства продовжили строк перебування на території України. Тож можемо констатувати, що навіть під час війни Україна лишається привабливою для іноземців", - зазначив Гузь.

Він також додав, що протягом 2023 року лише у Києві та області видано 2533 довідки про реєстрацію особи громадянином України. У 2022 році їх було дещо менше – 2041. До війни у 2021 році громадянство України набуло 2806 осіб.

Читайте також: Комітет Ради підтримав законопроєкт про множинне громадянство

"Водночас не було жодної заяви про вихід з громадянства України, що дуже показово", - наголосив представник Міграційної служби.

Як повідомляв Укрінформ, у Міграційній службі назвали підстави для отримання документів на проживання в Україні для громадян РФ. Попри відкриту агресію вони можуть обміняти посвідку на тимчасове проживання на підставі шлюбу, возз’єднання сім’ї чи працевлаштування.

Документування громадян РФ посвідками на тимчасове проживання зараз здійснюється за умови в’їзду на територію України за довгостроковою візою D. Це наслідок запровадження візового режиму з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-