США на два роки продовжили перебування українців за гуманітарними паролями

США на два роки продовжили перебування українців за гуманітарними паролями

Укрінформ
Міністерство національної безпеки США ухвалило рішення на два роки продовжити можливість перебування українців за гуманітарними паролями.

Про це повідомила у Фейсбуці посол України в США Оксана Маркарова, передає Укрінформ.

«Вдячна Міністерству національної безпеки США за сьогоднішнє рішення, що надає можливість громадянам України, строк перебування яких на території Сполучених Штатів за гуманітарними паролями закінчується цього року, отримати нові гуманітарні паролі строком до двох років», - написала Маркарова.

Вона додала, що право поновити свій статус гуманітарного паролю отримали як українці, які прибули до США за програмою Uniting for Ukraine (U4U), так і громадяни, яким було надано гуманітарний пароль в пунктах пропуску через державний кордон США у період з 11 лютого до 25 квітня 2022 року, до запровадження цієї програми.

Детальна інформація щодо умов та процедури отримання громадянами України нових гуманітарних паролів опублікована на сайті Служби з питань громадянства та імміграції США.

Читайте також: У Вашингтоні понад тисяча людей закликали владу США продовжити підтримку України

Як повідомлялося, 25 квітня 2022 США запустили спрощену програму для українських біженців “Об'єднуємося для України" (Uniting for Ukraine). За цією програмою, українці мають право протягом двох років перебувати на території США та працевлаштуватися у країні. Однак для участі у програмі є низка умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-