Німеччина збільшує гуманітарну допомогу Україні до €1 мільярда

Німеччина збільшує гуманітарну допомогу Україні до €1 мільярда

Укрінформ
Німеччина збільшує гуманітарну допомогу Україні на 100 мільйонів євро - до 1 мільярда.

Про це повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час відвідання Миколаєва, передає Укрінформ із посиланням на допис в акаунті МЗС Німеччини у соцмережі Х.

«Наша допомога для України полягає насамперед у підтримці місцевих жителів. Серцем нашої міжнародної допомоги є цивільна відбудова. Ми збільшуємо нашу гуманітарну допомогу на 100 мільйонів євро - до 1 мільярда євро», - цитує німецьке зовнішньополітичне відомство свого керівника.

Глава МЗС назвала Миколаїв символом незламності українського народу та опору, який демонструє, наскільки деструктивними є дії Путіна проти України.

Читайте також: ЮНІСЕФ: За два роки війни діти з прифронтових територій провели майже сім місяців у бомбосховищах

Вона нагадала, що миколаївцям довелося цілий місяць обходитися без питної води через пошкодження окупантами водопроводу. Але за спільної підтримки водопостачання вдалося відновити.

Водночас видання Bild повідомляє, що Бербок була змушена відмовитися від відвідання водопровідної станції поблизу Миколаєва на березі Чорного моря через російський розвідувальний безпілотник, який помітили над цією місцевістю.

Як повідомлялося, 24 лютого Бербок відвідала Одесу.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич на початку тижня підписав у Берліні з шістьма партнерами меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку Миколаївського водного хаба як інноваційної платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-