Із захопленої росіянами території Луганщини повернули двох сестер-підлітків

Із захопленої росіянами території Луганщини повернули двох сестер-підлітків

Укрінформ
З тимчасово захопленої росіянами території Луганської області повернули двох дівчат-підлітків.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Майже два роки дівчата не могли побачити матір через війну. Вивезти рідних сестер допомогли Мінреінтеграції, громадська спілка "Українська мережа за права дитини" і проєкт з пошуку і повернення дітей "Шлях додому".

На момент широкомасштабного вторгнення Росії вони жили з бабусею і дідусем у селі на Луганщині. Їхня матір працювала в місті. Село швидко захопили росіяни, тож вивезти доньок одразу не вдалося.

Читайте також: Понад 2 мільйони дітей виїхали з України через війну

Протягом 2022 року дівчата змушені були вчитися у школі за російською програмою. Згодом загарбники почали тиснути на бабусю й дідуся, погрожували і наполягали на оформленні опіки над онучками за російським зразком.

Як нагадали в Мінреінтеграції, повідомити про незаконне переміщення дітей на тимчасово захоплену територію або територію РФ можна профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13 або зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро: 16-48.

Читайте також: В Україну повернули 11 дітей з Росії та окупованих територій

Як повідомляв Укрінформ, з тимчасово захопленої частини Херсонської області вдалося повернути родину військовослужбовця - його матір і 14-річну сестру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-