Фон дер Ляєн у Києві передала 50 позашляховиків правоохоронцям у зоні бойових дій

Фон дер Ляєн у Києві передала 50 позашляховиків правоохоронцям у зоні бойових дій

Фото, відео
Укрінформ
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала українським правоохоронцям 50 автомобілів Toyota 4x4 Prado.

Як передає Укрінформ, церемонія передачі авто відбулася на Софійській площі в центрі Києва за участю генпрокурора Андрія Костіна, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка і очільника Нацполіції Івана Вигівського.

Зокрема, для Національної поліції передбачено 30 позашляховиків, для Офісу генпрокурора – 20.

«Я рада передати Національній поліції і Офісу генерального прокурора ці автомобілі. Я знаю, що ви робите величезну роботу для безпеки і стабільності на територіях, які звільняються, і я хочу, щоб ці автомобілі допомагали вам у роботі. Ще я дякую за хоробрість українському народу – чоловікам і жінкам. Дякую за те, що ви робите», - сказала президентка Єврокомісії.

Читайте також: Друга річниця вторгнення: Зеленський звернувся до українців з аеропорту Гостомеля

Урсула фон дер Ляєн у Києві передала 50 позашляховиків правоохоронцям у зоні бойових дій / Фото: Тарасов Володимир

Своєю чергою міністр внутрішніх справ зазначив, що на деокупованих територіях щодня на чергування виходять дві тисячі патрулів, а працівники Нацполіції займаються доставкою гуманітарної допомоги і медикаментів.

«Ці 30 автомобілів, які ви передаєте Національній поліції, вже завтра будуть на територіях, наближених до зон бойових дій», - додав Клименко.

Читайте також: Друга річниця вторгнення: світові лідери підтримують Україну

Костін зазначив, що прокурори мають «зобов’язання задокументувати всі злочини російських сил на окупованих територіях».

«Щодня наші прокурори разом з поліцейськими і Службою безпеки України працюють над тим, щоб розслідувати, переслідувати і карати винних у злочинах. Протягом двох років ми відчували підтримку Європейського союзу, Європейського парламенту, Європейської комісії у тому, щоб забезпечити юстицію, судочинство і покарати винних у злочинах», - сказав Костін.

Як повідомлялося, 24 лютого, у другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-