Друга річниця вторгнення: Зеленський звернувся до українців з аеропорту Гостомеля

Друга річниця вторгнення: Зеленський звернувся до українців з аеропорту Гостомеля

Відео
Укрінформ
У другу річницю російського вторгнення Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з аеропорту Гостомеля, де у цей день зібралися європейські лідери.

Про це передає Укрінформ із посиланням на трансляцію заходів у Гостомелі.

«Великий народе великої країни! Неймовірно пишаюсь кожним. Захоплююсь кожним. Вірю в кожного. Будь-яка нормальна людина хоче, аби війна закінчилась. Але ніхто з нас не дозволить, аби закінчилась Україна. Саме тому до слів про завершення війни ми завжди додаємо: на наших умовах. Саме тому біля слова мир завжди звучить: справедливий. Саме тому в майбутній історії біля слова Україна завжди стоятиме слово: незалежна. Боремось за це. Вже 730 днів нашого життя. І переможемо. У найкращий день нашого життя. Дякую всім нашим воїнам, нашому народу і всім у світі, хто стоїть поруч з нами і правдою. Слава Україні!», - сказав він.

За словами Зеленського, два роки тому з аеропорту у Гостомелі почалося повномасштабне вторгнення Росії. А два роки по тому тут зустрічають наших партнерів - прем’єрку Італії Джорджу Мелоні - голову G7, прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, Урсулу фон дер Ляєн - президентку Єврокомісії, Александра Де Кроо - прем’єра Бельгії, що головує у Європейській раді.

«І це символічно і красномовно описує шлях, який ми пройшли за ці два роки, і різницю між 24 лютого тоді й зараз», - додав президент.

За словами Зеленського, протягом двох років війни українці стали на 730 днів ближчі до перемоги.

Читайте також: Понад 2 мільйони дітей виїхали з України через війну

«Хтось чекає на якогось віщуна, що сказав би, коли вона настане, а мільйони українців просто пам’ятають слова Кобзаря: борітеся – поборете! І слідують цьому вже 730 днів самовідданості та відваги»,- зазначив Зеленський.

Він додав, що сьогодні «кожен із нас, на жаль, має про кого помовчати. І вшанувати пам'ять. І всі разом ми схиляємо голови. 730 днів болю».

Разом із Президентом Володимиром Зеленським Гостомель відвідав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-