Мер Лондона передасть автомобілі Україні за схемою Ulez

Мер Лондона передасть автомобілі Україні за схемою Ulez

Укрінформ
Мер британської столиці Садік Кан оголосив, що Транспортний департамент Лондона (TfL) внесе зміни до схеми утилізації автомобілів у зоні наднизьких викидів (Ulez), що дозволить передавати в Україну авто, які підлягають утилізації.

Про це повідомляє The Independent, передає Укрінформ.

За його словами, пожертвувані автомобілі будуть назавжди передані українській владі та її партнерам для гуманітарних і медичних потреб. Програма почне діяти після отримання офіційного схвалення і після того, як TfL оновить свої правила і процеси.

Зазначається, що Лондонська служба швидкої допомоги (LAS) також планує долучитися до цієї програми й передати Україні 50 списаних автомобілів швидкої допомоги - 10 протягом наступних кількох тижнів і ще 40 до кінця літа.

Благодійна організація «Британсько-українська допомога» (BUA), яка співпрацює з організаціями в Україні, допоможе організувати впровадження нових заходів. BUA надаватиме документацію для отримання утилізаційного гранту, передаватиме транспортні засоби в Україну та звітуватиме про кількість переданих транспортних засобів.

Читайте також: Британія передасть Україні ще 200 ракет Brimstone

Програма утилізації від TfL дозволяє мешканцям, малому бізнесу, приватним підприємцям та благодійним організаціям, які утилізують автомобілі, що не відповідають стандартам, претендувати на отримання грантів. Люди, які їздять у зоні Ulez (зона стягнення плати за забруднення навколишнього середовища) на транспортних засобах, що не відповідають мінімальним стандартам викидів, зобов'язані сплачувати 12,50 фунтів стерлінгів на день або ризикують отримати штраф у розмірі 180 фунтів стерлінгів, який зменшується до 90 фунтів стерлінгів, якщо сплатити його протягом 14 днів.

Як повідомляв Укрінформ, мер Києва Віталій Кличко запропонував лондонському колезі Садіку Кану передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації, для подальшого їх використання у зоні бойових дій. Кличко пояснив, що ці автівки матимуть «величезний потенціал» і використовуватимуться для «різноманітних рятувальних і транспортних ролей».

У грудні Кан відповів, що не може погодитися на цю пропозицію, оскільки вона не відповідає «юридичному порогу», який вимагає від Ulez приносити економічну, соціальну та екологічну користь лондонцям. Зазначалося, що під транспортними засобами, які підлягають утилізації, маються на увазі повнопривідні пікапи.

Пізніше Кан все ж таки погодився передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації.

Фото: Aaron Chown/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-