НАБУ за місяць оголосить конкурс на 100 нових посад - Кривонос

НАБУ за місяць оголосить конкурс на 100 нових посад - Кривонос

Ексклюзив
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро за місяць оголосить конкурс на 100 нових посад.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу директор бюро Семен Кривонос.

“Я думаю, що ми уже за місяць оголосимо конкурс на перші нові сто вакансій. Якісь з цих вакансій будуть таємними, якісь з певними обмеженнями щодо конкурсу”, - сказав він. 

Кривонос розповів, що бюро внесло зміни до конкурсної процедури, відповідно яких буде проводитися онлайн-трансляція під час співбесід членів конкурсної комісії з претендентами на посади керівників підрозділів.

Також Управління внутрішнього контролю проводитиме додаткову перевірку на предмет доброчесності претендентів на посади у бюро.

У рамках цієї перевірки громадськість зможе надсилати свої повідомлення стосовно можливих фактів недоброчесності претендентів на посади керівників підрозділів. Своєю чергою конкурсна комісія має обов’язково їх розглянути.

Також директор бюро наголосив, що перед оголошенням конкурсів потрібно внести зміни до держбюджету в частині збільшення фінансування НАБУ.

Крім того, Кривонос анонсував відкриття нового відділу НАБУ у Дніпрі.

Читайте також: НАБУ звернеться до уряду з рекомендаціями щодо належного обліку гумдопомоги

“У Дніпрі вже працює відділ, ми закінчуємо там проведення ремонтних робіт і буквально на днях будемо офіційно відкривати цей офіс. Зараз іще триває добір детективів”, - зазначив він.

Як повідомлялося, у грудні 2023 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон, який збільшує граничну чисельність штату НАБУ з 700 до 1000 осіб, передбачивши, зокрема, збільшення кількості осіб начальницького складу з 500 до 750 осіб.

Закон передбачає поетапне проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад.

Очікується, що реалізація закону посилить кадровий потенціал Національного антикорупційного бюро України, що, своєю чергою, забезпечить підвищення ефективності та результативності у розкритті та запобіганні корупційним злочинам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-