Глава САП назвав 2023 рік найрезультативнішим у роботі антикорупційних органів

Глава САП назвав 2023 рік найрезультативнішим у роботі антикорупційних органів

Укрінформ
Минулий рік став найрезультативнішим у роботі антикорупційних органів з моменту їх створення, серйозні результати є в сфері боротьби з корупцією саме в судовій системі.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ заявив керівник САП Олександр Клименко.

«Цей рік є найрезультативнішим в роботі антикорупційних органів з моменту їх створення. Тобто цей рік ми показали найкращі результати по всіх показниках. Якщо ми візьмемо і кількість направлень до суду, і кількість повідомлених підозр, і відшкодування збитків, то ці показники є кращими. Хочу зупинитись не на показниках роботи і цифрах, а хочу сказати, що ми 2 роки адвокатували і боролись за певні законодавчі зміни, які змогли би забезпечити нам незалежну роботу САП, і в грудні ВР проголосувала цей відповідний законопроєкт. І дійсно для нас зараз головним і досить складним завданням є те, щоб ми забезпечили постійну безперервну роботу САП з моменту переходу її як департаменту Офісу генпрокурора до незалежної окремої юридичної особи, і щоб це ніяк не вплинуло на результати нашої роботи. Цим ми зараз і займаємось», - повідомив Клименко.

Він нагадав, що 9 січня зареєстрована окрема юридична особа і САП поступово проходить всі процедури, щоб передати приміщення, майно і забезпечити конкурси на посади державної служби.

Клименко наголосив на серйозних результатах САП у сфері боротьби з корупцією в судовій системі.

«Ми досить гарний результат маємо в сфері боротьби з корупцією саме в судовій системі. За результатами в нас є повідомлення про підозру, направлені до суду - це судді всіх інстанцій: і перша інстанція, судді апеляції, судді Верховного суду. Також у нас є голова Державної судової адміністрації, що не менш важливо і не менш відповідальна посада в державі. Тому в цьому напрямку у нас є досить гарні результати. Ми ставимо для себе пріоритет мати більш чіткі вагомі результати в боротьбі з корупцією також в оборонній сфері», - наголосив Клименко, запевнивши що результати роботи в поточному році будуть відчутними.

Читайте також: НАБУ розслідує понад 60 проваджень щодо зловживань у сфері оборони

Відповідаючи на питання що робиться для того, щоб не просто викривати доконані факти корупції, а викорінювати можливості для корупційних схем, директор НАБУ Семен Кривонос повідомив: «Відповідно до закону про НАБУ ми за результатами розслідування безпосередньо злочинів можемо формувати наші рекомендації щодо усунення тих чи інших корупційних ризиків. І ця робота здійснюється детективами системно».

За словами Кривоноса, були направлені рекомендації Міністерству оборони, які стосувались питань харчування, закупівлі БПЛА. Зокрема, перегляд контрактів на закупівлю БПЛА зменшив ціни на суму понад 3,5 млрд грн. Також надавались рекомендації і щодо усунення окремих корупційних ризиків діяльності АРМА.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Національне антикорупційне бюро України виявило схему, що створює передумови для корупційних зловживань у Міністерстві оборони при закупівлі продуктів для Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-