Дуда підписав закон про допомогу українцям у Польщі

Дуда підписав закон про допомогу українцям у Польщі

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда у вівторок підписав зміни до закону про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території країни.

Про це повідомляє канцелярія президента РП, передає Укрінформ.

Згідно з ухваленим законом, дію документа, яка завершувалася 4 березня, продовжено до 30 червня цього року.

Наступним кроком в уряді Польщі, як планується, буде початок роботи над “суттєвими змінами та продовженням терміну дії закону” після 30 червня, відповідно до рішення Ради ЄС щодо продовження тимчасового захисту для переміщених осіб з України до 4 березня 2025 року.

Змінами до цього закону передбачається продовження терміну легальності перебування воєнних біженців у Польщі до 30 червня; допустимості подальшого використання до цього часу будівель, де тимчасово групами проживають воєнні біженці з України; легальності до цього часу дозвільних документів українців на перебування в РП. Крім того, змінами до закону передбачено продовження до 30 червня цього року можливості виконання праці лікарями, стоматологами, медсестрами та акушерками з України.

Читайте також: Канада прийняла понад 210 тисяч українських біженців

До цього Сейм Польщі 9 лютого проголосував за зміни до закону про допомогу українцям.

За попередніми даними, у Польщі перебуває до одного мільйона воєнних біженців з України, які прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Фото: PAP/Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-