Суди закрили сім «справ Майдану» через закінчення строків давності

Суди закрили сім «справ Майдану» через закінчення строків давності

Укрінформ
На цей час суди закрили сім «справ Майдану», у яких закінчився строків давності, загалом у "зоні ризику" з цієї причини 69 проваджень.

Про це повідомив на брифінгу начальник Департаменту у «справах Майдану» Офісу генпрокурора Олексій Донський, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про 69 справ, то вони у зоні ризику у зв’язку з закінченням термінів давності. Але на сьогодні неможливо робити прогнози, тому що закриття таких справ відбувається з нереабілітуючих підстав. Справа може бути закрита виключно якщо цього хоче обвинувачений», - сказав Донський.

Олексій Донський
Олексій Донський

За його словами, на сьогодні сім справ закрито за терміном давності і у чотирьох справах у судах розглядаються клопотання про закриття з цієї ж причини. В інших справах такі клопотання не подані.

Донський зазначив, що серед обвинувачених у справах, де спливають строки давності, є чимало правоохоронців, закриття справ з нереабілітуючих підстав не дозволить їм далі проходити службу у правоохоронних органах.

Читайте також: Головною проблемою у розслідуванні справ Майдану є відсутність доказів - експерт

Як повідомлялося, в інтерв’ю Укрінформу прокурор у «справах Майдану» Денис Іванов розповів, що у правоохоронних органах працюють близько 20 силовиків, яким інкримінують скоєння злочинів проти учасників Революції гідності.

Суди ухвалили вироки щодо 23 правоохоронців у "справах Майдану". Один з них слідчий, решта – співробітники оперативних підрозділів громадської безпеки, так звані "беркутівці".

Іще 16 правоохоронців звільнені від кримінальної відповідальності за нереабілітуючих підстав, переважно через закінчення строків давності. Двох – виправдали суди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-