Суд дав 15 років агенту ФСБ, який готував знеструмлення п’яти областей України

Суд дав 15 років агенту ФСБ, який готував знеструмлення п’яти областей України

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі агенту Федеральної служби безпеки РФ, який коригував ракетні удари російських військ по ключових енергооб’єктах країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

У зоні особливої уваги ворожого агента були основні електропідстанції на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Зловмисник збирав інформацію про самі енергооб'єкти та про наслідки ударів по них. Насамперед його цікавили технологічні спроможності підстанцій і рівень ушкоджень.

Розвіддані потрібні були загарбникам для здійснення ракетних ударів з метою повного знеструмлення п'яти областей України.

У червні минулого року контррозвідники СБУ затримали російського агента в Харкові в момент, коли він виконував вороже завдання.

Зловмисником виявився посадовець місцевого підрозділу компанії Укренерго – керівник групи з оптимізації і розрахунку втрат електроенергії.

Встановлено, що російська спецслужба завербувала фігуранта ще до початку повномасштабного вторгнення. Наприкінці лютого 2022 року агенту визначили розвідзавдання.

Зібрану інформацію чоловік дистанційно передавав ФСБ через «зв’язкового», який перебував у тимчасово окупованому місті Щастя Луганської області. Для комунікації використовував анонімний чат у месенджері.

Читайте також: Чиновницю-колаборантку з Луганщини засудили до 10 років в’язниці

Суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, російських інформаторів, які коригували ворожі удари по Харкову та Слов’янську, суд відправив за ґрати на десять і вісім років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-