Нацполіція оголосила про повну ліквідацію наркокартелю «Двадцятівські»

Нацполіція оголосила про повну ліквідацію наркокартелю «Двадцятівські»

Відео
Укрінформ
Національна поліція ліквідувала злочинну організацію, що діяла у Кривому Розі під керівництвом 30-річного ув'язненого.

Він організував постачання психотропних речовин з Єгипту в Україну, відновив виробництво метамфетаміну, а доходи легалізував через купівлю автомобілів. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нацполіція.

«Для ліквідації наркосиндикату було залучено 700 поліцейських з Департаменту та територіальних управлінь боротьби з наркозлочинністю, слідчих Головного слідчого управління, Департаменту патрульної поліції та працівників оперативного відділу ДУ «Київський слідчий ізолятор» й управління вибухотехнічної служби НПУ та ГУНП в Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Івано-Франківській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Житомирській, Київській областях та у м. Києві за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора», - йдеться у повідомленні.

Під час спецоперації знешкодили три лабораторії, одна з яких дозволяла зловмисникам виготовляти до 30 кг готового продукту щомісяця, а це 420 тисяч разових доз психотропу, з якого злочинці отримували дохід понад 105 млн грн кожного місяця.

Крім того, вони також займалися вирощуванням і збутом канабісу.

Завдяки співпраці з польською поліцією, у вересні минулого року затримали трьох жінок - членів наркосиндикату на території Польщі. Вони діяли як наркокур'єри і перевозили психотропні пігулки, заховані серед звичайних побутових предметів.

Читайте також: На Київщині ліквідували п'ять нарколабораторій, які виготовляли «екстазі»

Під час затримання було конфісковано 77 кг подрібнених псевдоефедринових пігулок, призначених для виробництва 30 кг психотропних речовин.

«Зловмисники були ключовими дистриб'юторами метамфетаміну та канабісу по території України, які постачали «товар» уже ліквідованому злочинному угрупованню «Біле братство» та іншій злочинній групі в Кіровоградській області, що була знешкоджена в рамках проведеної спецоперації працівниками УБН та СУ ГУНП в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури», - повідомили у Нацполіції.

Фігуранти з метою уникнення ідентифікації працювали за схемою розкладання «мастеркладів», які потрапляли до рук перевірених гуртових клієнтів. Взаєморозрахунки проводилися виключно криптовалютою.

Упродовж року лідер групи заробив майже мільйон доларів, частину з яких легалізував через придбання 44 автомобілів, які пізніше були передані таксопарку, решту він скерував на розвиток наркобізнесу.

Слідчі вилучили 230 кг канабісу, 6 кг метамфетаміну, 5 кг псевдоефедрину, 2 кг ефедрину, 200 г амфетаміну, 150 г мефедрону, 200 г солей А-PVP, 90 г грибів галюциногенних, 5,2 кг червоного фосфору. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку понад 98 млн грн.

Крім того, вилучено «криптоферму», лабораторне обладнання, зброю, набої, гранати РГД із запалами, понад 3 млн грн у різній валюті та 65 автомобілів вартістю понад 1 млн дол., що еквівалентно 37 млн грн.

За результатами слідчих дій у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано 12 учасників злочинної організації.

Читайте також: СБУ і поліція ліквідували злочинну групу, яка продавала важкі наркотики в Україні та країнах ЄС

Повідомлено про підозру 15 особам, з яких 11 за незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотиків і прекурсорів (ч. 2, 3 ст. 307 та ст. 311 Кримінального кодексу України), створення та керівництво злочинною організацією чи участь у ній (ч. 1, 2 ст. 255 ККУ, вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 28 ККУ) і легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 ККУ) та чотирьом учасникам кіровоградської групи за ч. 2 ст. 307 ККУ.

Фігурантам суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинені правопорушення зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2023 року правоохоронці викрили 37 учасників злочинної організації «Двадцятівські», які займалися збутом наркотиків у Кривому Розі.

У березні 2023 року поліція продовжила заходи для знешкодження діяльності криворізького наркокартелю, учасники якого «забезпечували» наркотиками майже всі регіони України, і затримала ще 10 учасників відокремленого підрозділу злочинної спільноти «Двадцятівські».

Скріншот з відео Нацполіції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-